Anime Info
AirAh! My Goddess
Bleach
Blood+
Chobits
Cowboy Bebop
Death Note
Dragon-Ball
Elfen Lied
Full Metal Alchemist
Full Metal Panic
Gallery Fake
Gravitation
Inuyasha
Kaleido Star
Kiddy Grade
Love Hina
Loveless
Nana
Naruto
Ouran Koukou Host Club
Paradise Kiss
Rozen Maiden
Sailor Moon
Shuffle!
Tsubasa Chronicles
Vampire Knight
Yu-Gi-Oh
Yu Yu Hakusho
Ultimele subiecte
Informatii despre Japonia
2 participan?i
Pagina 1 din 1
Informatii despre Japonia
Japonia
Forma de guvernamant: monarhie constituțională
Suprafata: 377.835 km²
Populatia: 127.417.244 locuitori
Limba oficiala: japoneza
Religie: budism, shintoism, crestinism, altele
Capitala: Tokyo
Moneda: yenul japonez
Ziua nationala: 23 decembrie
Fus orar: UTC +9
Domeniu internet: .jp
Prefix telefonic: 0081
Denumirea oficială a Japoniei este Nipponkoku, textual țara de la originea soarelui. Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici (peste 5000).
Sărbătoarea națională a Japoniei este 23 decembrie, ziua de naștere a Împăratului Akihito, născut în 1933.
Așezare geografică
Japonia este o țară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.
Relief
Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu și Shikoku, plus numeroase insule mici. Insulele nipone sunt formate la îmbinarea plăcilor tectonice: placa Pacificului și placa Filipinelor se scufundă sub placa Euroasiatică din vest. Japonia este situată deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatică. La îmbinarea plăcilor tectonice crusta pământului este instabilă, ceea ce explică numărul mare de vulcani activi din Japonia precum și numărul mare de cutremure. Cu toate acestea, se susține că aceste lucruri contribuie la frumusețea peisajului din Japonia. Izvoarele termale sunt larg răspândite, atât în zonele de munte, cât și în apropierea zonelor de țărm. Totuși, lava și cenușa rezultate în urma erupțiilor vulcanilor au avut, de-a lungul timpului, efecte dezastruoase asupra populațiilor care trăiesc în zona apropiată vulcanilor activi.In Japonia se afla 200 de vulcani, dintre care 50 sunt activi.In aceasta tara au loc 4-5 cutremure zilnic.
Clima
Clima este siberiană în nord, cu ierni aspre, și tropicală în jumătatea sudică. Vegetația se încadrează în Subregiunea floristică Chino-Japoneză. Caracteristic pentru aceasta zonă sunt pădurile temperate umede și cele umede subtropicale. Cele temperate sunt reprezentate prin păduri de conifere, de foioase etc., iar cele subtropicale prin magnolii, bambuși, liane, etc. Fauna aparține subregiunilor Euro-Siberiană și Chino-Manciuriană (ursul japonez, maimuța japoneză, cocoșul japonez). Diversitatea și unicitatea peisajului arhipeleagului japonez a determinat considerarea a numeroase regiuni drept parcuri naționale.
Atractii turistice
In prezent, orasele japoneze se caracterizează printr-un amestec de trăsături traditionale si stil american,îndrăznet si puternic. În Japonia se găsesc peste 150 de orase cu peste 100.000 locuitori si 7 metropole cu peste 1 milion de oameni fiecare, dintre care un megalapalopolis, orasul-port-capitală, Tokio, cu o populatie de 11,8 milioane de locuitori si formează cu regiunea înconjurătoare si orasele învecinate: Yokohama, Yokosuke, Kowasaki si Chiba-cea mai întinsă aglomeratie urbană din Asia-peste 16 milioane locuitori-si una dintre cele mai mari din lume. Aproape jumătate din populatie trăieste în megalopolisul Tokio-Osaka-Nagoya din sud-estul insulei Honshu.
Principalele orase ale Japoniei sunt: Tkio, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, Kioto, Kwasaki, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Sendai. Fiecare dintre ele însumează peste 1 milion de locuitori. Toate aceste orase înglobează aproximativ 45% din locuitorii tării.
Tokio
Tokio este capitala tării si în acelasi timp cel mai mare oras al Japoniei. Este un megalapalopolis. Tokio- " capitala răsăriteana " , capitala "tării soarelui răsare" începând cu 1869, s-a transformat într-o strălucită metropolă. Orasul a avut de suferit de pe urma cutremurului din 1923 si a bombardamentelor din perioada 1942-1945. In ultimele trei decenii , au apărut zgârie-norii-primul fiind Kasumigaseki Building , cu 36 de etaje , inaugurat în 1968-grupati în mare parte în cartierul Shinjuku.
Tokio polarizează ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigură 27% din puterea industrială a tării. Cartierul general al afacerilor comerciale, în mare parte asemănător celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor bănci si al marilor societăti comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.
Obiective turistice
Cea mai impunătoare constructie o reprezintă turnul televiziunii având 334 m, în partea de vest a orasului. În centrul orasului se găsesc posta, ministerele, gara centrală, precum si Palatul Imperial împrejmuit de ziduri medievale si santuri de apă. În partea de nord se desfasoară cartierul universitătilor Merji si Nihon, Muzeul transporturilor si marele parc Ueno - cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si grădina zoologică. În estul orasului se găseste Templul Kannon datând din secolul al XVIII-lea si parcul de distractii Asakusa. În sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea Curtii Supreme, iar înspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniază cunoscuta stradă "Harumi", iluminată feeric. În contrast cu acest cartier, se află cartierul Shinjuku denumit "sfârsitul lumii", un cartier unde predomina mizeria si sărăcia nu cu mult timp în urmă. acum, însă, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori.
Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tării , având peste 400 de institutii de învătământ superior, peste 100 de universităti, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.
Fuji-yama (sau fuji-yama), vulcanul sfânt japonez, care este format dintr -un con vulcanic cu înăltimea de 3376 m si care n-a mai erupt din anul 1707. "Muntele sfânt" reprezintă punctul cel mai înalt al acestei tări. legat de vulcani, în japonia există 196 de vulcani, dintre care 30 sunt încă în activitate. Cutremurele si vulcanii gata să erupă sunt cele mai mari pericole pentru o tară asa de dezvoltată cum este Japonia .
Yokohama este portul cel mai însemnat al Japoniei, în capitala a districtului Kanagawa, în sudul insulei Honshu si pe coasta vestică a golfului Tokio. Situat la 20 km în sudul metropolei, orasul-port cu o populatie de 3,3 milioane locuitori reprezintă poarta maritimă a lui Tokio, sau a complexului Reihin el este dotat cu cele mai mari si moderne santiere navale si are un trafic sporit. În Yokohama, punctele turistice cele mai atractive sunt: templele, altarele de cult, bisericile Christian cu numeroasele grădini si parcuri, precum si institutiile educationale reprezentate de Universitătile: Yokohama National (1949) si Yokohama City (1949).
Osaka, oras-port cunoscut si sub numele de "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului" , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat în sudul insulei Honshu, în golful Osaka, pe malul râului Yodo, este capitala districtului Osaka. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult după cel de-al doilea război, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-după sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturală, cele mai inportante puncte turistice fiind templele: Tammangu – secolul al X-lea, Shitennoji - secolul al VI-lea si Temmangu, oras cu izvoare termale, în apropiere de Osaka. Orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si câteva parcuri. Cel mai mare, parcul Tennoji, contine grădina botanică. De asemenea, este "casă" a teatrelor dramatice din Japonia, în special Bunraku - teatrul de marionete. Universitătile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de învătământ cele mai cunoscute.
De asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, Aeroportul International Kansai, deschis în septembrie 1994, pe o insulă artificială în golful Osaka. Noul aeroport este primul în Japonia care se deschide în functie de ceas.
Nagoya este o metropolă cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori, situată în partea centrală a tării, pe coasta sudică a insulei Honshu si fiind inclusă în districtul Aichi, o conurbatie ce numără peste 5 milioane de locuitori.
De-a lungul orasului se află castelul Nagoya (construit în 1612, distrus de foc în 1945, reconstruit în 1959) si Altarele Atsuta si Ise, două dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Toate facilitătile educationale sunt incluse în universitătile: Nagoya(1939), Meijo(1948), Nanzan (1949), Nagoya City (1950) si institutul tehnologic din Nagoya (1949).
Hiroshima este, din punct de vedere al asezării geografice, situat în sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume, în centrul golfului Hiroshima. Orasul a fost fondat în anul 1594, din 6 insule în delta râului Ota si s-a dezvoltat rapid ca un oras-cetate si centru comercial, si, după 1868, a fost propulsat ca principalul centru militar al tării. In 6 august 1945, în timpul celui de-II-lea război mondial, prima bombă atomică ce urma să fie aruncată împotriva pozitiilor inamice, a fost lansată înspre oras de fortele armate aeriene americane. În fiecare 6 august începând cu 1947, sute de mii de oameni participă la manifestări în "Parcul memorial al păcii", construit exact în locul în care a explodat bomba. În 1949, japonezii au denumit Hiroshima ca fiind "altarul international al păcii".
Kobe este oras si mare port comercial al Japoniei, capitala regiunii Hyogo, în sud-vestul insulei Honshu, în golful Osaka, lângă orasul Osaka. Începând cu anul 1890, câteva orase incluzând Hyogo au fost incluse în (absorbite de) Kobe.
În zona muntilor Rokko au fost construite resedintele suburbane si hotelurile Japoneze. Multe biserici Christian, Shinto si temple si altare budiste, două faimoase statui ale lui Buddha, un interesant Muzeu de arte si un Muzeu municipal cu o larga colectie ce tratează interferentele cu cultura vestica se găsesc in Kobe.
Universitatea Kobe (1949) este, de asemenea, localizată aici.
Kyoto, oras situat in sudul insulei Honshu, capitala regiunii urbane Kyoto, lângă Osaka, este faimos pentru mestesugurile cu fire de mătase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. De asemenea, orasul include si o firmă de constructii a părtilor componente de avion.
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universităti si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivale anuale si pentru superbele grădini. Tot în această zonă se află si castelul Nijo, Palatul Imperial Kyoto, morminte foarte vechi, universitatea Kyoto (1897).
Kyoto servea ca o capitală imperială a Japoniei, aproape continuu, între 794-1868, când sediul administrativ a fost mutat la Tokio. O importată culturală ar fi ruinele din urma bombardamentelor din cel de-II-lea război mondial.
Chiba, capitala regiunii Chiba, este amplasată în sud-estul insulei Honshu si totodată în extremitatea de nord-est a golfului Tokio. Chiba este un important nod feroviar care leagă Tokio de peninsula Boso. Universitatea din Chiba a fost fondată în 1949, fiind un puternic centru universitar. Templul Chiba este cel mai vechi obiectiv turistic al orasului fondat în 709.
Fukuoka, este capitală a regiunii cu acelasi nume, situată în nord-vestul insulei Kiushu din golful Hakata. orasul, împărtit de râul Naka, include Fukuoka, pe latura vestică, un oras-cetate al familiilor de baroni feudali datând din 1601 si Hakata, pe latura estică, un spatiu comercial a cărei importantă în sec. al-XVII-lea era Poarta Japoneză spre China.
De-a lungul golfului Hakata se află rămăsitele zidului de apărare de 3 metri, construit în secolul al-XVIII-lea pentru a proteja orasul de invaziile armatelor mongole. Tot în oras, ca obiective turistice pot fi enumerate: Universitatea Kiushu (1911) si Universitatea Fukuoka, datând din anul 1934.
Templul Meiji Jingu, construit în 1920, în memoria împăratului ce a dat numele celei mai înfloritoare epoci, Meiji, a devenit simbol, loc al pelerinajelor naționale, al rugăciunilor pentru pace și prosperitate. Ars în al doilea război mondial, a fost reconstruit în 1958, prin eforturile unite ale tuturor japonezilor, admiratori deopotrivă ai Împăratului Meiji și ai Împărătesei Shoken. În fiecare an, pe data de 3 noiembrie are loc aici festivalul dedicat zilei de naștere a împăratului. Templul principal, în stil "Nagarezukuri", se ridică deasupra pădurii Yoyogy, în care sunt presărate temple secundare, cu arhitectura îmbinată armonios (Trezoreria, Coridorul rugăciunilor, ce poate cuprinde peste 1000 de credincioși), și păstrează, alături de grădina cu iriși, vechea atmosferă din jurul împăratului.
Cultură
Cultura japoneză a evoluat foarte mult de-a lungul secolelor de la forma ei originară, cultura Jomon la un hibrid contemporan, care combină influențe din țări din Asia, Europa și America.
Inițial, China și Coreea au avut o influență puternică asupra dezvoltării culturii Yayoi începând cu anul 300 Î.H. și culminând cu introducerea culturilor de orez, ceremonialului funerar, a olăritului, picturii, scrisului, poeziei, etichetei de curte, a limbii chineze scrise și a budismului Mahayana până în secolul VII A.D.
În lunga ei eră medievală, Japonia și-a dezvoltat o cultură unică, printr-o diversificare treptată a tuturor artelor (ikebana, origami, ukiyo-e), meșteșuguri (păpuși, articole lăcuite, oale), dans tradițional, teatrul (kabuki, No, bunraku, rakugo), tradiții diverse (onsen, sento, ceremonia ceaiului, arhitectură, grădini, săbii), și bucătărie.
Forma de guvernamant: monarhie constituțională
Suprafata: 377.835 km²
Populatia: 127.417.244 locuitori
Limba oficiala: japoneza
Religie: budism, shintoism, crestinism, altele
Capitala: Tokyo
Moneda: yenul japonez
Ziua nationala: 23 decembrie
Fus orar: UTC +9
Domeniu internet: .jp
Prefix telefonic: 0081
Denumirea oficială a Japoniei este Nipponkoku, textual țara de la originea soarelui. Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici (peste 5000).
Sărbătoarea națională a Japoniei este 23 decembrie, ziua de naștere a Împăratului Akihito, născut în 1933.
Așezare geografică
Japonia este o țară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.
Relief
Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu și Shikoku, plus numeroase insule mici. Insulele nipone sunt formate la îmbinarea plăcilor tectonice: placa Pacificului și placa Filipinelor se scufundă sub placa Euroasiatică din vest. Japonia este situată deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatică. La îmbinarea plăcilor tectonice crusta pământului este instabilă, ceea ce explică numărul mare de vulcani activi din Japonia precum și numărul mare de cutremure. Cu toate acestea, se susține că aceste lucruri contribuie la frumusețea peisajului din Japonia. Izvoarele termale sunt larg răspândite, atât în zonele de munte, cât și în apropierea zonelor de țărm. Totuși, lava și cenușa rezultate în urma erupțiilor vulcanilor au avut, de-a lungul timpului, efecte dezastruoase asupra populațiilor care trăiesc în zona apropiată vulcanilor activi.In Japonia se afla 200 de vulcani, dintre care 50 sunt activi.In aceasta tara au loc 4-5 cutremure zilnic.
Clima
Clima este siberiană în nord, cu ierni aspre, și tropicală în jumătatea sudică. Vegetația se încadrează în Subregiunea floristică Chino-Japoneză. Caracteristic pentru aceasta zonă sunt pădurile temperate umede și cele umede subtropicale. Cele temperate sunt reprezentate prin păduri de conifere, de foioase etc., iar cele subtropicale prin magnolii, bambuși, liane, etc. Fauna aparține subregiunilor Euro-Siberiană și Chino-Manciuriană (ursul japonez, maimuța japoneză, cocoșul japonez). Diversitatea și unicitatea peisajului arhipeleagului japonez a determinat considerarea a numeroase regiuni drept parcuri naționale.
Atractii turistice
In prezent, orasele japoneze se caracterizează printr-un amestec de trăsături traditionale si stil american,îndrăznet si puternic. În Japonia se găsesc peste 150 de orase cu peste 100.000 locuitori si 7 metropole cu peste 1 milion de oameni fiecare, dintre care un megalapalopolis, orasul-port-capitală, Tokio, cu o populatie de 11,8 milioane de locuitori si formează cu regiunea înconjurătoare si orasele învecinate: Yokohama, Yokosuke, Kowasaki si Chiba-cea mai întinsă aglomeratie urbană din Asia-peste 16 milioane locuitori-si una dintre cele mai mari din lume. Aproape jumătate din populatie trăieste în megalopolisul Tokio-Osaka-Nagoya din sud-estul insulei Honshu.
Principalele orase ale Japoniei sunt: Tkio, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, Kioto, Kwasaki, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Sendai. Fiecare dintre ele însumează peste 1 milion de locuitori. Toate aceste orase înglobează aproximativ 45% din locuitorii tării.
Tokio
Tokio este capitala tării si în acelasi timp cel mai mare oras al Japoniei. Este un megalapalopolis. Tokio- " capitala răsăriteana " , capitala "tării soarelui răsare" începând cu 1869, s-a transformat într-o strălucită metropolă. Orasul a avut de suferit de pe urma cutremurului din 1923 si a bombardamentelor din perioada 1942-1945. In ultimele trei decenii , au apărut zgârie-norii-primul fiind Kasumigaseki Building , cu 36 de etaje , inaugurat în 1968-grupati în mare parte în cartierul Shinjuku.
Tokio polarizează ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigură 27% din puterea industrială a tării. Cartierul general al afacerilor comerciale, în mare parte asemănător celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor bănci si al marilor societăti comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.
Obiective turistice
Cea mai impunătoare constructie o reprezintă turnul televiziunii având 334 m, în partea de vest a orasului. În centrul orasului se găsesc posta, ministerele, gara centrală, precum si Palatul Imperial împrejmuit de ziduri medievale si santuri de apă. În partea de nord se desfasoară cartierul universitătilor Merji si Nihon, Muzeul transporturilor si marele parc Ueno - cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si grădina zoologică. În estul orasului se găseste Templul Kannon datând din secolul al XVIII-lea si parcul de distractii Asakusa. În sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea Curtii Supreme, iar înspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniază cunoscuta stradă "Harumi", iluminată feeric. În contrast cu acest cartier, se află cartierul Shinjuku denumit "sfârsitul lumii", un cartier unde predomina mizeria si sărăcia nu cu mult timp în urmă. acum, însă, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori.
Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tării , având peste 400 de institutii de învătământ superior, peste 100 de universităti, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.
Fuji-yama (sau fuji-yama), vulcanul sfânt japonez, care este format dintr -un con vulcanic cu înăltimea de 3376 m si care n-a mai erupt din anul 1707. "Muntele sfânt" reprezintă punctul cel mai înalt al acestei tări. legat de vulcani, în japonia există 196 de vulcani, dintre care 30 sunt încă în activitate. Cutremurele si vulcanii gata să erupă sunt cele mai mari pericole pentru o tară asa de dezvoltată cum este Japonia .
Yokohama este portul cel mai însemnat al Japoniei, în capitala a districtului Kanagawa, în sudul insulei Honshu si pe coasta vestică a golfului Tokio. Situat la 20 km în sudul metropolei, orasul-port cu o populatie de 3,3 milioane locuitori reprezintă poarta maritimă a lui Tokio, sau a complexului Reihin el este dotat cu cele mai mari si moderne santiere navale si are un trafic sporit. În Yokohama, punctele turistice cele mai atractive sunt: templele, altarele de cult, bisericile Christian cu numeroasele grădini si parcuri, precum si institutiile educationale reprezentate de Universitătile: Yokohama National (1949) si Yokohama City (1949).
Osaka, oras-port cunoscut si sub numele de "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului" , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat în sudul insulei Honshu, în golful Osaka, pe malul râului Yodo, este capitala districtului Osaka. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult după cel de-al doilea război, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-după sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturală, cele mai inportante puncte turistice fiind templele: Tammangu – secolul al X-lea, Shitennoji - secolul al VI-lea si Temmangu, oras cu izvoare termale, în apropiere de Osaka. Orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si câteva parcuri. Cel mai mare, parcul Tennoji, contine grădina botanică. De asemenea, este "casă" a teatrelor dramatice din Japonia, în special Bunraku - teatrul de marionete. Universitătile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de învătământ cele mai cunoscute.
De asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, Aeroportul International Kansai, deschis în septembrie 1994, pe o insulă artificială în golful Osaka. Noul aeroport este primul în Japonia care se deschide în functie de ceas.
Nagoya este o metropolă cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori, situată în partea centrală a tării, pe coasta sudică a insulei Honshu si fiind inclusă în districtul Aichi, o conurbatie ce numără peste 5 milioane de locuitori.
De-a lungul orasului se află castelul Nagoya (construit în 1612, distrus de foc în 1945, reconstruit în 1959) si Altarele Atsuta si Ise, două dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Toate facilitătile educationale sunt incluse în universitătile: Nagoya(1939), Meijo(1948), Nanzan (1949), Nagoya City (1950) si institutul tehnologic din Nagoya (1949).
Hiroshima este, din punct de vedere al asezării geografice, situat în sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume, în centrul golfului Hiroshima. Orasul a fost fondat în anul 1594, din 6 insule în delta râului Ota si s-a dezvoltat rapid ca un oras-cetate si centru comercial, si, după 1868, a fost propulsat ca principalul centru militar al tării. In 6 august 1945, în timpul celui de-II-lea război mondial, prima bombă atomică ce urma să fie aruncată împotriva pozitiilor inamice, a fost lansată înspre oras de fortele armate aeriene americane. În fiecare 6 august începând cu 1947, sute de mii de oameni participă la manifestări în "Parcul memorial al păcii", construit exact în locul în care a explodat bomba. În 1949, japonezii au denumit Hiroshima ca fiind "altarul international al păcii".
Kobe este oras si mare port comercial al Japoniei, capitala regiunii Hyogo, în sud-vestul insulei Honshu, în golful Osaka, lângă orasul Osaka. Începând cu anul 1890, câteva orase incluzând Hyogo au fost incluse în (absorbite de) Kobe.
În zona muntilor Rokko au fost construite resedintele suburbane si hotelurile Japoneze. Multe biserici Christian, Shinto si temple si altare budiste, două faimoase statui ale lui Buddha, un interesant Muzeu de arte si un Muzeu municipal cu o larga colectie ce tratează interferentele cu cultura vestica se găsesc in Kobe.
Universitatea Kobe (1949) este, de asemenea, localizată aici.
Kyoto, oras situat in sudul insulei Honshu, capitala regiunii urbane Kyoto, lângă Osaka, este faimos pentru mestesugurile cu fire de mătase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. De asemenea, orasul include si o firmă de constructii a părtilor componente de avion.
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universităti si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivale anuale si pentru superbele grădini. Tot în această zonă se află si castelul Nijo, Palatul Imperial Kyoto, morminte foarte vechi, universitatea Kyoto (1897).
Kyoto servea ca o capitală imperială a Japoniei, aproape continuu, între 794-1868, când sediul administrativ a fost mutat la Tokio. O importată culturală ar fi ruinele din urma bombardamentelor din cel de-II-lea război mondial.
Chiba, capitala regiunii Chiba, este amplasată în sud-estul insulei Honshu si totodată în extremitatea de nord-est a golfului Tokio. Chiba este un important nod feroviar care leagă Tokio de peninsula Boso. Universitatea din Chiba a fost fondată în 1949, fiind un puternic centru universitar. Templul Chiba este cel mai vechi obiectiv turistic al orasului fondat în 709.
Fukuoka, este capitală a regiunii cu acelasi nume, situată în nord-vestul insulei Kiushu din golful Hakata. orasul, împărtit de râul Naka, include Fukuoka, pe latura vestică, un oras-cetate al familiilor de baroni feudali datând din 1601 si Hakata, pe latura estică, un spatiu comercial a cărei importantă în sec. al-XVII-lea era Poarta Japoneză spre China.
De-a lungul golfului Hakata se află rămăsitele zidului de apărare de 3 metri, construit în secolul al-XVIII-lea pentru a proteja orasul de invaziile armatelor mongole. Tot în oras, ca obiective turistice pot fi enumerate: Universitatea Kiushu (1911) si Universitatea Fukuoka, datând din anul 1934.
Templul Meiji Jingu, construit în 1920, în memoria împăratului ce a dat numele celei mai înfloritoare epoci, Meiji, a devenit simbol, loc al pelerinajelor naționale, al rugăciunilor pentru pace și prosperitate. Ars în al doilea război mondial, a fost reconstruit în 1958, prin eforturile unite ale tuturor japonezilor, admiratori deopotrivă ai Împăratului Meiji și ai Împărătesei Shoken. În fiecare an, pe data de 3 noiembrie are loc aici festivalul dedicat zilei de naștere a împăratului. Templul principal, în stil "Nagarezukuri", se ridică deasupra pădurii Yoyogy, în care sunt presărate temple secundare, cu arhitectura îmbinată armonios (Trezoreria, Coridorul rugăciunilor, ce poate cuprinde peste 1000 de credincioși), și păstrează, alături de grădina cu iriși, vechea atmosferă din jurul împăratului.
Cultură
Cultura japoneză a evoluat foarte mult de-a lungul secolelor de la forma ei originară, cultura Jomon la un hibrid contemporan, care combină influențe din țări din Asia, Europa și America.
Inițial, China și Coreea au avut o influență puternică asupra dezvoltării culturii Yayoi începând cu anul 300 Î.H. și culminând cu introducerea culturilor de orez, ceremonialului funerar, a olăritului, picturii, scrisului, poeziei, etichetei de curte, a limbii chineze scrise și a budismului Mahayana până în secolul VII A.D.
În lunga ei eră medievală, Japonia și-a dezvoltat o cultură unică, printr-o diversificare treptată a tuturor artelor (ikebana, origami, ukiyo-e), meșteșuguri (păpuși, articole lăcuite, oale), dans tradițional, teatrul (kabuki, No, bunraku, rakugo), tradiții diverse (onsen, sento, ceremonia ceaiului, arhitectură, grădini, săbii), și bucătărie.
-Star-- Admin
- Numarul mesajelor : 663
Karma :
Prestigiu :
Data de inscriere : 21/05/2008
Re: Informatii despre Japonia
Eu am facut un referat despre Japonia acum catva timp (pentru scoala).
Japonia
Țara Soarelui Răsare
Japonia este o țară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare, deoarece este țara cea mai apropiată de Soare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici (peste 5000).
Japonia este formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu și Shikoku, plus numeroase insule mici. Este situată deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatică. La îmbinarea plăcilor tectonice crusta pământului este instabilă, ceea ce explică numărul mare de vulcani activi din Japonia precum și numărul mare de cutremure. Cu toate acestea, se susține că aceste lucruri contribuie la frumusețea peisajului din Japonia.
Datorită elementelor comune pe care le au, China și Japonia sunt de multe ori confundate. Japonezii au preluat de la chinezi, în scriere, caractere chinezești, adaptându-le limbajului propriu: kanji, hiragana și katakana. Asta nu inseamă că japonezii nu folosesc alfabetul roman. Ei folosesc acest alfabet pentru ușurința comunicării cu străinii.
Cu toate că aproximativ 60% din vocabularul limbii japoneze este împrumutat din limba chineză, acestea sunt asimilate aproape complet și se reprezintă prin caractere kanji sau hiragana, unele însă, fiind importate relativ recent, sunt încă considerate cuvinte străine și sunt scrise în katakana. În legatură cu cuvintele împrumutate din limba engleză, în vorbire sunt recunoscute relativ greu, deoarece majoritatea sunetelor au fost adaptate, iar unele înțelesuri schimbate.
Sărbătoarea națională a Japoniei este 23 decembrie, ziua de naștere a împăratului Akihito, născut în anul 1933.
Moneda națională este YEN.
Capitala Japoniei se află in Tokyo, care este cel mai mare oraș din țară.
Suprafața țării este 377.835 km2, iar populația: 127.417.000 locuitori (2005).
Agricultura: culturi de orez. Pescuit (locul întâi mondial); majoritatea materiilor prime provind din import.
Steagul japonez este numit Hinomaru. El este alb cu un cerc mare roșu amplasat în mijloc, care reprezintă Soarele. Folosit încă din secolul al XVII-lea, el a devenit drapelul oficial al țării abia în anul 1999.
Daca vreti sa il folositi in scopuri personale trebuie doar sa cereti
Japonia
Țara Soarelui Răsare
Japonia este o țară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare, deoarece este țara cea mai apropiată de Soare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici (peste 5000).
Japonia este formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu și Shikoku, plus numeroase insule mici. Este situată deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatică. La îmbinarea plăcilor tectonice crusta pământului este instabilă, ceea ce explică numărul mare de vulcani activi din Japonia precum și numărul mare de cutremure. Cu toate acestea, se susține că aceste lucruri contribuie la frumusețea peisajului din Japonia.
Datorită elementelor comune pe care le au, China și Japonia sunt de multe ori confundate. Japonezii au preluat de la chinezi, în scriere, caractere chinezești, adaptându-le limbajului propriu: kanji, hiragana și katakana. Asta nu inseamă că japonezii nu folosesc alfabetul roman. Ei folosesc acest alfabet pentru ușurința comunicării cu străinii.
Cu toate că aproximativ 60% din vocabularul limbii japoneze este împrumutat din limba chineză, acestea sunt asimilate aproape complet și se reprezintă prin caractere kanji sau hiragana, unele însă, fiind importate relativ recent, sunt încă considerate cuvinte străine și sunt scrise în katakana. În legatură cu cuvintele împrumutate din limba engleză, în vorbire sunt recunoscute relativ greu, deoarece majoritatea sunetelor au fost adaptate, iar unele înțelesuri schimbate.
Sărbătoarea națională a Japoniei este 23 decembrie, ziua de naștere a împăratului Akihito, născut în anul 1933.
Moneda națională este YEN.
Capitala Japoniei se află in Tokyo, care este cel mai mare oraș din țară.
Suprafața țării este 377.835 km2, iar populația: 127.417.000 locuitori (2005).
Agricultura: culturi de orez. Pescuit (locul întâi mondial); majoritatea materiilor prime provind din import.
Steagul japonez este numit Hinomaru. El este alb cu un cerc mare roșu amplasat în mijloc, care reprezintă Soarele. Folosit încă din secolul al XVII-lea, el a devenit drapelul oficial al țării abia în anul 1999.
Daca vreti sa il folositi in scopuri personale trebuie doar sa cereti
Patience- Anime Maniac
- Numarul mesajelor : 298
Varsta : 28
Localizare : In This World! >.>
Manga/anime : Yu-Yu Hakusho, Death Note, Gravitation, Vampire Knight, Naruto, InuYasha, Jigoku Shoujo, etc.
Varsta : 12 sai
Karma :
Prestigiu :
Data de inscriere : 13/06/2008
Subiecte similare
» Pareri despre anime
» Parerea voastra despre anime
» Pareri despre animeul Bleach
» Parerea voastra despre Anime-Fantasy
» Parerea voastra despre anime
» Pareri despre animeul Bleach
» Parerea voastra despre Anime-Fantasy
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Sept 14, 2008 8:18 pm Scris de -Star-
» Salut am picat din cer!!!!
Dum Sept 14, 2008 8:18 pm Scris de ayu
» Oopss...I did it again @_@
Dum Sept 14, 2008 8:13 pm Scris de ayu
» De la ce vine nick-ul vostru?
Sam Sept 13, 2008 3:09 pm Scris de CrazyDia
» What Element Are You?
Sam Sept 13, 2008 3:06 pm Scris de CrazyDia
» What Anime Eyecolor would you have ?
Sam Sept 13, 2008 3:04 pm Scris de CrazyDia
» What's Your Personality?
Sam Sept 13, 2008 3:00 pm Scris de CrazyDia
» What school subject are you?
Sam Sept 13, 2008 2:58 pm Scris de CrazyDia
» Are you emo?
Sam Sept 13, 2008 2:55 pm Scris de CrazyDia
» What Color Nail Polish Best Fits You?
Sam Sept 13, 2008 2:54 pm Scris de CrazyDia